Tjenester
Fra individuell oppfølging til bedriftsløsninger – jeg tilbyr tjenester tilpasset ulike behov.
Samtaleterapi
Oppfølging 1-1. Psykoterapi, nevroplastisk trening, coaching m.m.
Les mer
kurs &
workshops
Nevroplastisk behandling i samarbeid med Dr. Five
Les mer
bedrifter &
samarbeid
Faglig rådgivning for bedrifter skrivearbeid, formidling, kurs eller andre former for samarbeid
Les mer
Individuelle samtaler
Jeg tilbyr tradisjonell psykoterapi - både av kortere og mer langvarig art, men også andre former for individuell oppfølging.
Hva kan jeg hjelpe med?
Det finnes en rekke grunner til å oppsøke psykolog. Vanlige utfordringer jeg jobber med kan være:
Angst og nervøsitet
Relasjonsproblemer
Dårlig søvn
Utmattelse og utbrenthet
Vonde minner og traumer
Selvfølese og identitet
Livskvalitet og velvære
Vanskelige føleser
Depresjon og nedstemthet
Livsendringer og kriser
Stressutløste plager
Eksistensielle og religiøse spørsmål
Hva er terapi?
Terapi, også kjent som psykoterapi eller samtaleterapi, er en behandlingsform som hjelper mennesker med å forstå og håndtere sine følelser, tanker og atferd. Når du går til terapi hos psykolog, kan du være trygg på at behandlingen er evidensbasert - det vil si basert på vitenskapelig dokumenterte metoder og klinisk erfaring, tilpasset dine individuelle behov.
Mål med terapi
Symptomlindring
Redusere symptomer på psykiske lidelser som angst, depresjon, og PTSD.
Problemløsning
Hjelp med å løse spesifikke problemer som relasjonsvansker, livskriser eller nevroplastiske plager.
Selvinnsikt
Å forstå seg selv, egne tanker, følelser og adferd bedre. Kjenne sine egne styrker, begrensninger og behov.
Livskvalitet
Forbedre generell livskvalitet og velvære gjennom personlig vekst og utvikling av nye mestringsstrategier.
Atferdsendring
Endre negative eller selvdestruktive atferdsmønstre.
Hvordan terapi fungerer
  • Inntak og vurdering
    Terapeuten samler informasjon om pasientens historie, symptomer og mål for terapien.
  • Behandlingsplan
    Terapeuten og pasienten utvikler en plan som inkluderer mål og teknikker som skal brukes i terapien.
  • Terapeutiske samtaler
    Regelmessige økter hvor vi diskuterer problemer, følelser og fremskritt.
  • Oppfølging og evaluering
    Regelmessig vurdering av fremdrift og justering av behandlingsplanen etter behov.
En av de viktigste faktorene for suksessen med terapi er kvaliteten på forholdet mellom terapeuten og pasienten. En trygg, støttende og tillitsfull relasjon kan gjøre det lettere å åpne seg og arbeide med egen utvikling.
Terapiformer
Kurs & Workshops
I 2025 starter jeg et samarbeid med Dr. Five - som jobber med nevroplastisk trening. Du kan lese mer om hennes tilnærming og tilbud på hjemmesiden hennes.
Bedrift & Samarbeid
Trenger du faglig rådgivning for din bedrift? Jeg bidrar gjerne med å skape innhold, tekst, gi faglig støtte eller andre former for formidling, innenfor mine kompetanseområder.

Eller har du andre idéer, ønsker eller innspill til samarbeid, så hører jeg gjerne fra deg!
Nevroplastisk trening og kroppsorientert terapi
Visste du at hjernen din har en utrolig evne til å tilpasse seg og forandre seg gjennom hele livet? Nevro betyr nerver og plastisk betyr formbar. Det betyr at nervesystemet og hjernen kan lære nye ting og endre seg hele livet.

Det er egentlig helt utrolig fantastisk at vi kan påvirke og forme hjernen så direkte, siden hjernen er involvert i så å si alle kroppslige og mentale prosesser. Får du influensa, så er det ikke viruset i seg selv som gjør deg syk, men måten kroppen velger å respondere på "inntrengeren", og her er hjernen i stor grad involvert.

Hvordan virker det?
Forskning viser at hjernen vår kan forandre seg basert på våre forventninger og den sosiale konteksten vi befinner oss i. For eksempel kan placebo-effekter endre hjernens kjemi og kretsløp, noe som viser hvor kraftfull påvirkningen fra våre tanker og miljø kan være. Dette fenomenet, kjent som nevroplastisitet, betyr at vi kan lære nye ferdigheter og danne nye vaner i alle aldre. Dette inkluderer hvordan vi opplever og reagerer på smerte, stress og emosjonelle utfordringer.

Nevroplastisk trening tar denne kunnskapen og anvender den til å skape varige, positive endringer i livet. Ved å kombinere teknikker fra både nevroplastisk trening og kroppsorientert psykoterapi, oppnås en helhetlig tilnærming til helse og velvære. Gjennom målrettede øvelser og terapeutiske teknikker er det mulig å omprogrammere hjernen. Dette kan inkludere alt fra mindfulness-øvelser og kognitiv omstrukturering, til bevegelsesbaserte terapier som yoga og tai chi. Målet er å styrke forbindelsene mellom kropp og sinn, slik at man kan oppnå en dypere forståelse og kontroll over egne tanker, følelser og reaksjoner.

Fordeler med nevroplastisk trening og kroppsorientert psykoterapi
Ved å integrere nevroplastisk trening med kroppsorientert psykoterapi, tilbys en unik tilnærming som ikke bare fokuserer på symptomer, men på de underliggende årsakene til utfordringene.
Karakteranalyse
(HELFO-refusjon)
Hva er karakteranalyse?
Karakteranalyse er et gammel navn som henger igjen tidlig i begynnelsen av forrige århundre. Det omtales også som relasjonell- og kroppsorientert psykoterapi.

Grunnlaget for tilnærmingen begynner på at selv om vi kan forstå noe logisk, eller ha en intellektuell innsikt, er det ikke alltid tilstrekkelig for å skape endring. I karakteranalyse er det derfor fokus både på kropp og sinn under samtalene. Det handler også om å se på hvordan vi automatisk reagerer på andre mennesker og situasjoner, og hvordan vi kan endre på disse vanene for å få det bedre i samspill med andre.

Mulighet til å jobbe i dybden
Mange faller igjennom i en tid hvor raske løsninger og hurtige løp er det som markedsføres. Dette kan derfor være et verdifullt alternativ for de som har behov for langtidsterapi. Langtidsterapi vil si at man jobber mer i dybden, over tid for å få til varig endringer. Istedenfor å "fjerne" symptomer, eller fokusere på enkle teknikker og verktøy, så er det her større fokus på årsakene bak symptomene, og å jobbe med rotårsaker.

Hvem passer det for?
Du må kunne møte til time 1-2 ganger i uken, og du må kunne ta deg fri på dagtid for å møte til timer. Du må også ha henvisning fra lege eller psykolog, men dette er først nødvendig etter du har gjennomført tre prøvetimer. Med andre ord kan du ta kontakt direkte, og teste ut om dette er noe for deg, før du får henvisning. Utover dette er det få krav. Det sette alltid av i begynnelsen av et behandlingsforløp for å vurdere om dette er en terapiform du kan trives med og å ha utbytte av.

Hva koster det?
Etter opptjent frikort er pris pr. time 750 kr. Før dette kommer en egenandel på 386 kr. i tillegg.
Spiriutalitets-integrert
terapi
«Jeg for min del var ikke i tvil, om at når vi som psykologer lener oss på teorier og modeller som mangler åndelige og religiøse dimensjoner, så skjer det en fatal reduksjon av hva det vil si å være menneske»

Sitat fra Psykolog Hanne Frøyer, som mistet sin voksne datter som begikk selvmord.

Hva er spiritualitets-integrert terapi?
Spiritualitets-integrerende psykoterapi er en tilnærming som tar hensyn til den åndelige dimensjonen i livet ditt. Dette skiller seg fra sjelesorg og spirituell veiledning ved å bruke åndelige ressurser for å løse psykologiske og relasjonelle utfordringer.

Spiritualitets-integrerende psykoterapi kombinerer vitenskap og åndelighet for å gi en mer helhetlig forståelse av mennesket. Dette gir oss muligheten til å åpne opp for en mer meningsfylt tilnærming til terapi, som inkluderer både det målbare og det umålbare, det materielle og det åndelige.

En grunnleggende del av mennesket
Vitenskapen opererer best når den kan observere og måle fenomener under kontrollerte forhold. Men mange aspekter av menneskelig erfaring—som følelser, minner og drømmer— er dypt personlige og kan ikke alltid studeres direkte. Selv om nevrovitenskap har gjort store fremskritt, er bevissthetens fulle natur fortsatt et mysterium.

Åndelige erfaringer, intuisjon, fantasi og kreativitet er viktige aspekter av menneskelig erfaring. Psykoanalytiker Carl Jung gikk til og med så langt som å si at slike opplevelser gir livet mening og skjønnhet, og kan gjøre verden til et bedre sted. En dansk studie fra 2023 viste at 82% av deltagerne hadde hatt et sterkt eksistensielt eller åndelig behov den siste måneden, som å finne dypere mening eller indre fred.

«Mennesket har mulighet for kontakt med et virkelighetsområde som har en helt annen relasjon til rom og tid enn vår sanseerfaringsverden. De to virkelighetsområder ”berører” hverandre i det levende menneske, kanskje i alt liv»

- Harald Schjeldrup, første professor i psykologi i Norge

Er det trygt å blande spiritualitet og terapi?
Hvorvidt religion, spiritualitet eller tro, blir en styrke og en ressurs heller enn en belastning, avhenger av hvordan dette mennesket orienterer seg i sin åndelighet i møte med livet og kriser og av hvordan den enkelte møtes av andres mennesker. Menneskets åndelighet kan både være en del av løsningen og en del av problemet, og kanskje begge deler på en gang. I tillegg kan det være vanskelig for seg selv å skille hva som er tro og åndelighet, brukt som mestring og ressurs for å gi mening og fred, og når det blir en forsvarsmekanisme eller beskyttelse som virker begrensende. I terapi som integrerer spiritualitet, kan man få støtte til å utforske dette, og hjelp med å sortere. Nettopp derfor er det viktig at vi som helsepersonell og fagpersoner, skaper plass for denne delen av det å være menneske.
Integrativ og eklektisk terapi
Integrativ eller eklektisk terapi er en tilnærming som kombinerer ulike terapeutiske metoder og teknikker for å tilpasse behandlingen til den enkeltes unike behov. I stedet for å følge én enkelt terapimodell, benytter terapeuten elementer fra flere forskjellige retninger for å skape en mer helhetlig og skreddersydd behandling. Dette er den behandlingsmetoden jeg benytter meg aller mest av, og som er mest etterspurt.

Hvordan virker det?
Tilnærmingen gir fleksibiliet til å bruke ulike teknikker og/eller tilnærminger basert på hva som best passer for deg i øyeblikket. Fokus er på å møte dine spesifikke behov og utfordringer, og å anvende psykologi og terapi ut i fra hva som gir mest mening for den enkelte i øyeblikket.

Det er en helhetlig behandling som tar hensyn til hele deg – emosjonelt, mentalt, fysisk og sosialt. Det er like fullt evidensbasert- altså basert på forskningsbaserte metoder med bevist effekt, faglig teori som er anerkjent og allment akseptert, samt klinisk ekspertise. Ved å kombinere elementer fra ulike terapeutiske retninger kan integrativ/eklektisk terapi gi en dynamisk og responsiv behandling, som er skreddersydd til akkurat deg og dine behov.